Foto av Grekisk pastasallad från WW ViktVäktarna

Grekisk pastasallad

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Den populära grekiska salladen blir lätt matigare med pasta. Här har vi valt risoni som vi tycker passar alldeles utmärkt till en, i övrigt, klassisk grekisk sallad.

Ingredienser

Pasta okokt (risoni)

2 dl

Haricots verts

200 g

Schalottenlök

3 st

Tomat

6 st

Gurka

1 st

Salladsost (feta) 10%

150 g

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora

Olivolja

1 msk

Vinäger

2 msk

Rosmarin

1 msk, hackad

Timjan

1 msk

Citron

2 msk, pressad, saft

Instruktioner

  1. Koka pasta och haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tärna schalottenlök, tomat, gurka och salladsost och skär oliver i ringar. Blanda alla ingredienser.
  3. Häll av vattnet från pasta och haricots verts och låt svalna en stund, rör sedan ner i salladen.
  4. Blanda samman olja, vinäger, rosmarin, timjan och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och servera.