Foto av Grekisk sallad från WW ViktVäktarna

Grekisk sallad

4
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lök, fetaost, oliver och kryddor utgör stommen och tillsammans med andra grönsaker är den grekiska salladen skapad. Smakrikt men enkelt.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st

Tomat

6 st

Gurka

1 bit(ar)

Sallad

4 dl

Persilja

2 msk

Olivolja

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Vatten

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Dragon

1 tsk

Salladsost (feta) 10%

120 g

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora

Instruktioner

  1. Skär lök i tunna ringar.
  2. Skär paprika, tomat och gurka i bitar.
  3. Blanda grönsaker, sallad och hackad persilja.
  4. Rör samman olja, vinäger, vatten, pressad vitlök, salt, svartpeppar och dragon till en sås. Häll såsen över salladen.
  5. Skär fetaosten i bitar och strö den och oliver över salladen.
  6. Brytbröd är gott till eller som tillbehör till stekt eller grillat kött.