[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Grekisk sås till pasta från WW ViktVäktarna

Grekisk sås till pasta

11 - 12
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Med soltorkade tomater, fetaost och basilika får du en touch av Grekland på din pasta. Blunda och njut dig till Medelhavet!

Ingredienser

Quornbitar

300 g

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Soltorkade tomater, torra

6 st

Olivolja

1 tsk

Vetemjöl

1 msk

Grönsaksbuljong

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Salladsost (feta) 10%

75 g

Basilika

2 msk

Pasta okokt (makaroner)

4 dl

Instruktioner

  1. Stek quornbitarna i olja. Dela squash, vitlök och tomater, låt det steka med en stund. Vispa samman mjöl och buljong i en kastrull, låt koka upp under omrörning. Tillsätt grädde och låt sjuda någon minut. Rör ner quorn, squash, vitlök, tomater och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad basilika och servera med pasta.