ViktVäktarna - Grekiska biffar i tomatsås

Grekiska biffar i tomatsås

13
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Nötfärsbiffar fyllda med salladsost och vitlök som får sjuda i en mustig tomatsås är bara så himla gott! Serverade med klyftpotatis och sallad.

Ingredienser

Potatis

800 g, fast

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 10%

500 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Salladsost (feta) 10%

75 g

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Olivolja

2 tsk

Tomatpuré

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

1 tsk, torkad

Basilika

1 tsk, torkad

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Sallad

70 g, blandad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta potatis och lägg på en plåt. Lägg över i en påse och häll på olja och lite salt. Förslut påsen och skaka runt så att alla potatisklyftor täcks. Häll över på en plåt och sätt in i ugnen tills de fått färg och mjuknat, ca 30 minuter.
  3. Blanda färs med pressad vitlök. Smula ner osten och krydda med salt och peppar. Forma till små biffar.
  4. Värm olja i en panna och stek biffarna tills de fått färg på båda sidor. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en liten stund. Blanda ner krossade tomater, pressad vitlök, timjan, basilika och buljongtärning. Låt sjuda tills tomatsåsen reducerats något och biffarna är klara.
  5. Servera biffarna med klyftpotatis och sallad.