Foto av Griljerad kålrot från WW ViktVäktarna

Griljerad kålrot

1
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 45 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Äntligen ett gott vegetariskt alternativ till julskinkan. Kålrot griljerad med ingefära, senap och kavring. Mums filibaba!

Ingredienser

Kålrot

800 g, 1 st

Kryddpeppar

3 korn

Lagerblad

1 st

Lök

½ st, gul/gula

Äggula

2 st

Senap

3 msk, skånsk

Ingefära

1 tsk, malen

Kavring

1 skiva(or)

Ströbröd (skorpmjöl)

¼ dl

Instruktioner

  1. Skala kålroten och lägg den i en stor kastrull. Lägg i kryddpepparkorn, lagerblad och lök. Låt koka tills kålroten är klar, ca 1 ½ timme. Den är klar när den är något hårdare i konsistensen än kokt potatis. Ta upp och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg kålroten i en ugnsfast form.
  3. Vispa samman ägg, senap och ingefära. Pensla kålroten med ägg.
  4. Mixa kavringen fint och blanda med ströbröd. Strö ströbrödet över kålroten och ställ in mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills griljeringen fått fin färg.

Anteckning

Receptet ger 12 skivor. Testa även att griljera rotselleri, också gott på julbordet!