ViktVäktarna - Grillad aubergine med risonitabbouleh och grön ärthummus

Grillad aubergine med risonitabbouleh och grön ärthummus

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Aubergine passar så otroligt bra på grillen, så har du inte testat det tidigare är det dags nu! Här är den marinerad i en chili- och citronmarinad och serveras med en tabbouleh på risoni och en grön ärthummus. Vegodröm!

Ingredienser

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Citron

½ st

Paprikapulver

½ msk, rökt

Vatten

1 msk

Olivolja

½ msk

Salt

½ tsk

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Pasta okokt (risoni)

3 dl

Gröna ärter

4 dl

Tahini, med salt

½ msk

Citron

½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Spiskummin

½ tsk

Cocktailtomater

250 g

Lök

1 st, röd/röda

Mynta

1 knippe(n)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Citron

1 st

Olivolja

½ msk

Instruktioner

  1. Blanda ihop finhackad chili, pressad citron, paprikapulver, vatten, olja och salt. Halvera aubergine på längden och lägg den i marinaden.
  2. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och bli helt kall.
  3. Lägg ärter, tahini, pressad citron och pressad vitlök i en matberedare och kör till en slät massa. Blanda ner olja, finhackad chili och spiskummin. Smaka av med salt.
  4. Kärna ur och tärna gurka fint. Klyfta tomater. Finhacka lök, mynta och persilja. Blanda ihop med risoni, pressad citron och olja.
  5. Grilla aubergine och servera till risonitabboulehn och hummusen.

Anteckning

Grillad marinerad kyckling eller sötpotatis passar också utmärkt till om du inte är förtjust i aubergine.