Grillad aubergine med risonitabbouleh och grön ärthummus
9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Aubergine passar så otroligt bra på grillen, så har du inte testat det tidigare är det dags nu! Här är den marinerad i en chili- och citronmarinad och serveras med en tabbouleh på risoni och en grön ärthummus. Vegodröm!
Ingredienser
Chilipeppar
½ st, röd/röda
Citron
½ st
Paprikapulver
½ msk, rökt
Vatten
1 msk
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Aubergine
2 medelstor(t)/medelstora
Pasta okokt (risoni)
3 dl
Gröna ärter
4 dl
Tahini, med salt
½ msk
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta(or)
Olivolja
½ msk
Chilipeppar
½ st, röd/röda
Spiskummin
½ tsk
Cocktailtomater
250 g
Lök
1 st, röd/röda
Mynta
1 knippe(n)
Bladpersilja
1 knippe(n)
Citron
1 st
Olivolja
½ msk