ViktVäktarna - Grillad melanzane alla parmigiana med fänkål

Grillad melanzane alla parmigiana med fänkål

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Melanzane alla parmigiana är en klassisk italiensk auberginegratäng där aubergine varvas med ost och tomatsås. Detta är en smarrig och enkel variant med grillad aubergine och fänkål. Perfekt till lunchgrillningen!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Socker

½ tsk

Basilika

2 msk, hackad

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Parmesanost

2 dl

Ruccola

2 dl

Spenat, förvälld/fryst

2 dl

Balsamvinäger

2 tsk

Pinjenötter

1 dl

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Riv morot grovt.
  2. Värm olja i en kastrull och fräs lök, vitlök och morot. Häll på krossade tomater och låt sjuda minst 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, socker och basilika.
  3. Skär fänkålen på längden, i ca 8 klyftor som håller ihop i rotfästet. Koka dem 3-4 minuter.
  4. Skär auberginerna i knappt cm-tjocka skivor på längden. Pensla aubergine och fänkål med olja och grilla på direkt värme tills de är mjuka och fått fin färg.
  5. Varva aubergine, fänkål, tomatsås och parmesan, antingen direkt på tallrikar eller på ett serveringsfat.
  6. Servera med sallad, balsamvinäger och pinjenötter.

Anteckning

Vill du göra rätten ännu matigare så koka några lasagneplattor och lägg mellan varven i lasagnen. Annars är det gott med en grov surdegsbaguette till.