ViktVäktarna - Grillad caesarsallad med kalkon

Grillad caesarsallad med kalkon

5
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Caesarsallad – denna tidlösa favorit som vi aldrig tröttnar på! Denna caesarsallad, med marinerad kalkon, har vi valt att slänga på grillen vilket gör den ungefär dubbelt så god!

Ingredienser

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Majonnäs, lätt 30%

½ dl

Parmesanost

½ dl

Kapris

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Kalkonbröstfilé

500 g

Rub, kryddmix

1 påse(ar)

Romansallad

1 st

Tomat

4 st

Olivolja

2 tsk

Bröd ljust/vitt

2 skiva(or)

Parmesanost

½ dl, hyvlad

Oregano

2 msk

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt, majonnäs, parmesan, kapris och hackad vitlök. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
  2. Gnid in kalkonen med kryddblandningen. Grilla den runtom på direkt värme så den får fin färg. Grilla den sen på indirekt värme tills den är genomstekt, 70° i innertemperatur.
  3. Dela salladen i fyra klyftor med bladfästet kvar. Halvera tomaterna. Pensla sallad och tomat med olja och grilla tomaterna ca 10 minuter, först med snittytan mot gallret och sedan andra sidan. Grilla salladen på direkt värme tills den fått fin färg, 2-3 minuter.
  4. Rosta bröd och skär i tärningar.
  5. Lägg upp sallad och tomater på ett fat. Ringla över dressingen och toppa med krutonger, parmesan och oregano.
  6. Skiva upp kalkonen och lägg på salladen.

Anteckning

Gör gärna dressingen dagen innan, den blir bara godare då! Kalkonfilén kan med fördel grillas i god tid innan salladen görs helt färdig för servering.