ViktVäktarna - Grillad caesarsallad med räkor och kapris

Grillad caesarsallad med räkor och kapris

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hur mycket får man ändra i en caesarsallad och ändå kalla det caesarsallad? Denna världsberömda sallad uppfanns på 20-talet av en italienare vid namn Caesar Cardini som jobbade som kock i USA. Hans original bestod av sallad, råa ägg, olivolja, krutonger, parmesan och worcestershiresås. Allt detta har vi i vår också, men med lite andra godsaker också, det är ju trots allt 100 år senare!

Ingredienser

Äggula

1 st

Senap (dijon)

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Parmesanost

1 dl

Worcestershiresås

2 tsk

Kapris

1 msk

Rapsolja

¾ dl, kallpressad

Socker

1 krm

Citron

1 st

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

1 skiva(or), gärna surdeg

Rapsolja

1 msk

Kapris

2 msk

Romansallad

2 st

Avokado

1 liten(t)/små

Skalade räkor

300 g

Instruktioner

  1. Lägg äggula, senap, finriven vitlök, parmesan, worcestershiresås och kapris i en hög mixerskål. Mixa med stavmixer och tillsätt ¾ dl olja, lite i taget tills du får en jämn sås. Smaka av med socker, lite pressad citron och salt.
  2. Dra isär brödet i mindre bitar.
  3. Värm ½ msk olja i en panna och stek brödet tills det är gyllene. Lägg åt sidan. Värm resterande olja och stek kaprisen en stund tills den blir frasig. Lägg över på hushållspapper.
  4. Halvera romansallad, avokado och citron och grilla på snittytorna tills de fått fin färg. Skiva upp avokadon.
  5. Lägg salladen på ett stort serveringsfat och fyll på med avokado, räkor och krutonger. Ringla över dressing och toppa med kapris. Servera med den grillade citronen.