Foto av Grillad entrecote med sötpotatis och chilismör från WW ViktVäktarna

Grillad entrecote med sötpotatis och chilismör

14
Point(s)
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En perfekt fredagsrätt! Snabbt klar, men ändå lyxig.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

2 liten(t)/små

Entrecôte

500 g

Olivolja

1 msk

Getost (chèvre)

100 g

Sallad

100 g

Lättmargarin 40%

4 msk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Finhacka chilin och blanda med margarinet. Häll i honung och blanda allt väl. Smaka av med salt. Skala potatisen och skär i skivor. Pensla skivorna med hälften av oljan. Grilla dem tills den mjuknar. Krydda med salt och peppar. Pensla köttet med resterande olja och krydda med salt och peppar. Grilla köttet så att det blir precis lagom genomgrillat. Lägg upp köttet på tallriken och lägg på en klick chilismör. Lägg upp sötpotatis och smula över getost. Servera med en grönsallad.