Foto av Grillad entrecote med sötpotatis från WW ViktVäktarna

Grillad entrecote med sötpotatis

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En perfekt fredagsrätt! Snabbt klar, men ändå lyxig.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

400 g

Entrecôte

500 g

Olivolja

1 msk

Getost (chèvre)

80 g

Sallad

100 g

Lättmargarin 40%

4 msk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Finhacka chilin och blanda med margarinet. Häll i honung och blanda allt väl. Smaka av med salt.
  2. Skala sötpotatisen och skiva. Pensla skivorna med hälften av oljan. Grilla dem tills de mjuknar. Krydda med salt och peppar.
  3. Pensla köttet med resterande olja och krydda med salt och peppar. Grilla köttet så att det är så genomstekt du vill ha det. Lägg upp köttet på tallriken och lägg på en klick chilimargarin. Lägg upp sötpotatis och smula över getost. Servera med en grönsallad.

Anteckning

Är det inte grillväder funkar det fint att steka köttet i grill- eller stekpanna och rosta sötpotatisen i ugnen 200° ca 30 minuter.