ViktVäktarna - Grillad entrecôte med nudelsallad

Grillad entrecôte med nudelsallad

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Nudelsallad med en massa grönsaker, en otroligt smarrig dressing och grillad entrecôte. Toppad med sesamfrön och koriander. Sommarlyx!

Ingredienser

Glasnudlar, okokta

100 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Rödkål, färsk

200 g

Salladslök

3 st

Entrecôte

400 g

Rapsolja

1 tsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Vatten

2 msk

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Sesamolja

1 msk

Lime

1 st

Sesamfrön

2 msk

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och klipp i mindre bitar.
  2. Hyvla långa remsor av morötter, dela broccoli i mindre bitar, strimla kål och salladslök.
  3. Gnid in köttet i rapsolja och krydda med salt och peppar. Grilla 2-3 minuter per sida. Lägg på ett fat och låt vila en stund och skiva sedan tunt.
  4. Finhacka chili och vitlök. Blanda med vatten, fisksås, sesamolja och rivet skal och pressad saft från en lime. Blanda dressingen med grönsakerna och nudlarna.
  5. Rosta sesamfrön i en torr panna.
  6. Toppa salladen med kött, sesamfrön och koriander.