Foto av Grillad fisk med ris och limesås från WW ViktVäktarna

Grillad fisk med ris och limesås

8
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Den grillade fisken i en härlig smakkombination med mangoriset och limesåsen är oslagbar. Det går utmärkt att använda antingen gös eller torsk istället för sej.

Ingredienser

Torsk

600 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Purjolök

1 bit(ar)

Mango

1 st

Sambal oelek

½ tsk

Fraiche 5%

2 dl

Lime

½ st, skal och saft

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Tillaga riset enl förp. Blanda samman margarin, pressad vitlök, salt och peppar, pensla fisken med det. Tärna mangon, strimla purjo, blanda ner det i riset, krydda med sambal, salt och peppar. Blanda samman fraiche med saft, skal från lime och krydda med salt och peppar. Grilla fisken på grill eller i grillpanna ca 3 min per sida. Servera med ris och sås.