ViktVäktarna - Grillad flankstek med morotsblastsalsa

Grillad flankstek med morotsblastsalsa

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snacka om svinnsmart! Morotsblast passar utmärkt att göra salsa verde på. Här serverar vi den tillsammans med grillad flankstek, men den passar bra till det mesta.

Ingredienser

Flankstek

500 g

Morot

1 kg, 2 ½ dl hackad morotsblast

Schalottenlök

1 msk, hackad/hackat

Kapris

2 tsk

Vitlök

½ klyfta(or), liten

Dragon

½ tsk, finhackad

Sardellcrème

½ tsk

Senap (dijon)

¼ tsk

Vatten

2 tsk

Sherryvinäger

1 tsk

Olivolja

2 msk

Instruktioner

  1. Ta ut köttet ur kylen och låt det ligga i rumstemperatur en stund.
  2. Lägg morotsblast, schalottenlök, kapris, vitlök, dragon, sardellcrème, senap, vatten och vinäger i en mixer. Pulsa till en grov salsa. Blanda ner olivolja och ev. lite mer vatten.
  3. Lägg köttet på grillen och grilla till fin färg, ca 5 minuter/sida. Köttet är klart när innertemperaturen är 54-58°. Krydda med salt och peppar och låt sedan vila ca 5-10 minuter innan det skärs upp tvärs över fibrerna. Servera med morotsblastsalsa.

Anteckning

Sherryvinäger har en ganska distinkt smak, men har du inte det hemma, smaka av salsan med en lite finare rödvinsvinäger.