ViktVäktarna - Grillad flankstek med ruccola och parmesan

Grillad flankstek med ruccola och parmesan (Tagliata alla Fiorentina)

7
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad flankstek, pepprig ruccola, nötig parmesan, syrlig citron... Du behöver inte många ingredienser när du jobbar med så goda smaker som dessa. Dessutom går det snabbt att få ihop! Servera den som den är eller tillsammans med exempelvis ugnsrostad färskpotatis.

Ingredienser

Flankstek

500 g

Ruccola

100 g

Olivolja

1 msk

Citron

1 msk, pressad

Parmesanost

30 g

Instruktioner

  1. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla tills det är så genomstekt du vill ha det på direkt värme, ca 5 minuter på varje sida för medium-rare. Lägg över på en skärbräda och låt vila 5 minuter.
  2. Blanda under tiden ihop ruccola, olja, pressad citron och en nypa flingsalt.
  3. Skiva upp köttet tunt tvärs över fibrerna och lägg på ett serveringsfat. Toppa med ruccolan och hyvlad parmesan.