ViktVäktarna - Grillad fläskfilé med nektarinsalsa

Grillad fläskfilé med nektarinsalsa

3
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En grillad fläskfilé som penslas med en fruktig och het juice under hela grillningen blir obeskrivligt god. Serverad med en fruktig nektarinsalsa. Det är också gott att servera exempelvis rostad klyftpotatis till, eller varför inte slänga hela kalaset i tortillas?

Ingredienser

Jalapeño, färsk

2 st

Juice

2 msk, tropisk

Lime

3 msk, pressad

Fläskfilé

500 g

Nektarin

3 st

Salladslök

3 st

Koriander

1 msk

Instruktioner

  1. Finhacka jalapeño och blanda hälften med juice och 1 ½ msk pressad lime.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla 5 minuter och pensla sedan med jalapeñojuicen. Grilla vidare tills köttet är genomstekt och fått fin färg, ca 20 minuter. Pensla var femte minut med mer jalapeñojuice. Låt vila 10 minuter och skär sedan upp det.
  3. Tärna under tiden nektarin och finhacka salladslök och koriander. Blanda ihop med resterande limesaft och jalapeño.
  4. Servera köttet med nektarinsalsan.