Foto av Grillad fläskfilé med ugnsrostad potatis från WW ViktVäktarna

Grillad fläskfilé med ugnsrostad potatis

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En härlig sommarmåltid!

Ingredienser

Majskolv

2 st, vikt avser ätlig del

Potatis

400 g

Rapsolja

2 tsk

Timjan

½ knippe(n), ett par kvistar

Fläskfilé

300 g

Tomat

2 st

Kvarg naturell 1%

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Gurka

¼ st

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Dela majskolvarna i 2-3 bitar och koka i lättsaltat vatten ca 20 min. Riv gurkan grovt och låt rinna av i ett durkslag en stund. Blanda sedan med kvarg, vitlök och persilja. Krydda med salt och peppar. Skrubba potatisen och dela i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och ringla över oljan. Krydda med salt, peppar och rör om. Lägg på några timjankvistar. Tillaga i ugn 225° ca 25 min. Krydda filén och grilla den, majskolvarna och halverade tomater. Servera med potatis och en sallad med rädisor, sugarsnaps och melon.