Foto av Grillad hälleflundra från WW ViktVäktarna

Grillad hälleflundra

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Grillad hälleflundra med tapenade, citrusbräserad spetskål och mandelpotatis. En riktigt god och lättlagad rätt.

Ingredienser

Potatis

150 g, mandelpotatis

Tapenade

1 msk

Soltorkade tomater, torra

3 st, blötlagda o hackade

Timjan

1 tsk

Schalottenlök

½ st, hackad

Vitkål

200 g, gärna spetskål

Marmelad

2 msk, apelsin

Citron

½ st, pressad saft

Olivolja

1 tsk

Hälleflundra

250 g

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Blanda tapenade med tomater, timjan och schalottenlök. Lägg spetskålen i en vid traktörpanna. Lägg i apelsinmarmelad, olivolja och pressad citron. Sätt på ett lock och brässera under omrörning på hög värme i ett par minuter. Pensla fisken med rapsolja och grilla på hög värme, tänk på att det går fort, tillaga precis innan måltiden. Lägg upp alla ingredienserna på tallrik och stryk på tapenade & tomatröran på hälleflundran innan serveringen.