Grillad halloumi med matvetesallad och örtdressing
10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig sallad med matvete, sötpotatis och edamamebönor. Och en helgrillad halloumi som grillas på indirekt värme under lite längre tid för att få den där helt ljuvliga konsistensen som den bara kan få när den grillas på det sättet.
Ingredienser
Matvete okokt
2 dl
Grönsaksbuljongtärning
1 st
Sötpotatis okokt
300 g
Olivolja
½ msk
Flingsalt
1 tsk
Lök
2 st, röd/röda
Halloumi
150 g
Edamamebönor
150 g
Spenat, färsk
100 g
Grekisk yoghurt 0%
1 dl
Vitlök
1 klyfta(or)
Örtkryddor
1 tsk, franska torra örter