Foto av Grillad halloumi med matvetesallad och örtdressing från WW ViktVäktarna

Grillad halloumi med matvetesallad och örtdressing

12
10
5
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig sallad med matvete, sötpotatis och edamamebönor. Och en helgrillad halloumi som grillas på indirekt värme under lite längre tid för att få den där helt ljuvliga konsistensen som den bara kan få när den grillas på det sättet.

Ingredienser

Matvete okokt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Sötpotatis okokt

300 g

Olivolja

½ msk

Flingsalt

1 tsk

Lök

2 st, röd/röda

Halloumi

150 g

Edamamebönor, kokta

150 g

Spenat, färsk

100 g

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Örtkryddor

1 tsk, franska torra örter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka matvetet med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skiva sötpotatisen och pensla med olja och strö på flingsalt. Grilla dem tills de är mjuka. Klyfta lök och lägg på grillen och grilla några minuter tills de fått fin färg.
  4. Grilla halloumi på indirekt värme under lock tills den fått färg, ca 15 minuter. Skiva upp precis innan servering.
  5. Blanda matvetet med sötpotatis, rödlök, bönor och spenat.
  6. Blanda yoghurt med pressad vitlök och örter.
  7. Servera halloumi med salladen. Toppa med en klick örtdressing.