ViktVäktarna - Grillad hamburgare

Grillad hamburgare

13
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En klassisk grillad hamburgare med en hemlagad dressing och sallad sitter som en smäck en härlig fredagskväll!

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Worcestershiresås

1 msk

Japansk soja

1 msk

Salt

½ tsk

Svartpeppar

2 krm

Matlagningsyoghurt 8%

4 msk

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Senap (dijon)

2 tsk

Chilisås, tomat

2 msk

Inlagd gurka

2 msk

Romansallad

4 blad

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Instruktioner

  1. Blanda ihop färs, worcestershiresås, soja, salt och peppar utan att överarbeta. Ställ åt sidan medan du förbereder det andra.
  2. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, senap, chilisås och hackad ättiksgurka. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla sallad och skiva tomat och lök.
  4. Forma fyra burgare av färsen och grilla dem ca 4 minuter per sida eller stek i en grillpanna.
  5. Värm bröden på grillen.
  6. Lägg en klick dressing på underdelen av bröden, fyll sedan på med sallad, burgare, lök och tomat. Ringla över resten av dressingen och toppa med den andra brödhalvan.