Grillad hummer med örtsmör och sötpotatispommes
10
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad hummer med örtsmör, det låter gott va? Dessutom hemgjorda krispiga sötpotatispommes och en fräsch yoghurtdippa med vitlök, sriracha och lime. Snacka om lyxgrill!
Ingredienser
Sötpotatis okokt
800 g
Olivolja
1 msk
Potatismjöl
1 msk
Turkisk yoghurt 3,5%
2 dl
Sriracha
1 tsk
Vitlök
1 klyfta(or)
Lime
1 st
Hummer kokt
2 st, vikt avser ätlig del
Smör
2 msk, rumsvarmt
Vitlök
1 klyfta(or)
Färska örter
2 msk, t ex dragon, dill, persilja och gräslök
Sallad
70 g