Foto av Grillad kål- och majssallad med tahinidressing från WW ViktVäktarna

Grillad kål- och majssallad med tahinidressing

7
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad svartkål och majs toppad med en tahini- och citrondressing, snabbpicklad lök och sesamfrön är ett grymt grillat tillbehör!

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Rörsocker

1 tsk

Ättika

1½ dl, ättikssprit 12%

Tahini, med salt

4 msk

Citron

4 msk, pressad

Parmesanost

2½ msk

Vitlökspulver

2 tsk

Chilipulver

1 tsk

Majskolv

2 st, vikt avser ätlig del

Svartkål

200 g

Sesamfrön

4 tsk

Instruktioner

  1. Skiva lök tunt och blanda med socker. Häll på ättikssprit och låt stå 15 minuter.
  2. Vispa ihop tahini, pressad citron, riven parmesan, vitlökspulver och chilipulver till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla majs på direkt värme runt om tills den fått färg. Skär av majskornen och lägg åt sidan.
  4. Grilla kålbladen hastigt på direkt värme tills de fått färg.
  5. Fördela kålen på tallrikar, toppa med majskorn och häll på dressingen. Lägg på den picklade löken och strö över sesamfrön.

Anteckning

Det går också bra att skära upp kålen efter grillning, så blir den lite enklare att äta.