Foto av Grillad kalkon med äppelröra från WW ViktVäktarna

Grillad kalkon med äppelröra

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Kalkon och äpple ger dig en rätt där syrlighet och sötma samspelar på ett sätt som gärna gör att du använder receptet igen.

Ingredienser

Potatis

2 st

Kalkonbröstfilé

125 g

Rapsolja

2 tsk

Haricots verts

100 g

Lök

½ medelstor(t)/medelstora

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora

Vitvinsvinäger

2 tsk

Honung, flytande

1 tsk

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och sätt potatisen på kokning. Ge kalkonen stekyta i grillpanna med 1 tsk olja. Stek klar tillsammans med haricots verts i ugn 200° ca 10 minuter. Hacka löken och fräs i resten av fettet. Tillsätt äpplebitar, vinäger, honung, salt och peppar. Servera med kokt potatis, råriven morot och klipp persilja över som extra smaksättare och garnering.