ViktVäktarna - Grillad kalkonkebab

Grillad kalkonkebab

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad kalkonkebab smaksatta med jalapeño, ingefära, vitlök, lime och garam masala, serverade tillsammans med en enkel salsa funkar lika bra en solig vardagskväll som en helgkväll med vänner.

Ingredienser

Koriander

3 msk, finhackad

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, jalapeño

Ingefära

1 msk, riven

Vitlök

2 klyfta(or)

Kalkonfärs 10%

500 g

Lime

1 msk, pressad

Garam masala, utan socker

1½ tsk

Salt

½ tsk

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Rödvinsvinäger

2 tsk

Instruktioner

  1. Finhacka koriander och jalapeño. Riv ingefära och vitlök fint.
  2. Blanda ihop koriander, jalapeño, ingefära, vitlök, färs, pressad lime, garam masala och salt. Ta en del av färsblandningen och kläm fast ordentligt på metallspett och forma till långa kebaber. Grilla runt om tills de fått fin färg och är genomstekta.
  3. Finhacka tomat och lök och blanda ihop med vinäger. Servera till spetten.

Anteckning

Ät gärna spetten tillsammans med libabröd, koriander, tzatziki och sallad.