Foto av Grillad kotlett med färskpotatissallad från WW ViktVäktarna

Grillad kotlett med färskpotatissallad

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch färskpotatissallad med vinägrett är ett perfekt tillbehör till grillat. Den kan serveras både ljummen och kall. Har du sparris hemma så släng med dem på grillen några minuter också, mums!

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Marinad, max 1 gram fett

1 dl

Färskpotatis

800 g

Lök

1 st, röd/röda

Rädisor

10 st, 1 knippe

Sockerärter

150 g

Sallad

70 g

Olivolja

½ dl

Balsamvinäger

2 msk, vit

Honung, flytande

1 msk

Flingsalt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Lägg köttet i marinad i en plastpåse.
  2. Koka potatisen knappt färdig och låt svalna lite.
  3. Skala och skiva rödlöken, skiva rädisorna och halvera sockerärterna. Lägg över i en skål.
  4. Blanda ihop olivolja, balsamvinäger och honung. Smaka av med flingsalt, peppar och ev lite mer honung.
  5. Skiva potatisen och lägg ner i skålen med grönsaker. Slå över dressingen och rör om.
  6. Grilla köttet och servera med färskpotatissallad och grönsallad.