Foto av Grillad kyckling med favoritsås från WW ViktVäktarna

Grillad kyckling med favoritsås

12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här serveras vitlöksmarinerad och grillad kycklingfilé med ris och en krämig och mild chilisås som hem hos både stora och små.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Japansk soja

2 msk

Grillkrydda

3 tsk

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ris, okokt

2 dl

Crème fraiche, lätt 15%

2 dl

Sweet chilisås

4 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Sallad

6 dl

Instruktioner

  1. Lägg kycklingen i en plastpåse. Häll i soja, grillkrydda och olja. Pressa i vitlök. Blanda runt så att kycklingen täcks med kryddor. Låt och stå i minst 20 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Grilla kycklingen tills den är genomstekt och fått fin färg.
  4. Blanda fraiche och sweet chili i en skål. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera den grillade kycklingen med sås, ris och sallad.