Foto av Grillad kyckling med krämig senapsdressing från WW ViktVäktarna

Grillad kyckling med krämig senapsdressing

9
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En riktig vår- och sommarrätt med grillad kyckling och en ljuvlig dressing.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

125 g

Vitlök

½ klyfta(or)

Chilipeppar

1 tsk

Japansk soja

2 tsk

Socker

1 tsk, råsocker

Ingefära

½ tsk

Potatis

2 st

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Ananas

2 skiva(or)

Sallad

1 dl

Kaffegrädde 12%

½ dl

Senap

2 tsk, sötstark

Citron

1 st, 1 msk saft

Instruktioner

  1. Lägg vitlök, chili, soja, socker och ingefära i en mortel och mortla ihop kryddorna. Klappa in kyckling med kryddorna och låt marinera i ca 1 timme. Lägg potatis med skal i en bit folie. Strö på flingsalt och stäng igen folien. Lägg potatisen på grillen och vänd runt ett par gånger. Är det stora potatisar så skär dem i mindre bitar. Grilla kycklingen. Hyvla äpple, morot och squash tunt på en mandolin. Skär ananas i bitar. Bryt sallad i bitar. Rör ihop dressing på kaffegrädde, senap och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Blanda grönsaker och frukt med dressingen. Skär upp den grillade kycklingen och servera tillsammans med potatis och grönsaker. Tips! Det går lika bra att grilla kyckling och potatis i ugnen.