ViktVäktarna - Kyckling med rostade rotfrukter och mild chilisås

Kyckling med rostade rotfrukter och mild chilisås

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel vardagsmiddag som faller nästan alla i smaken! Kyckling serverad med ugnsrostade rotfrukter och en mild chili- och vitlökssås.

Ingredienser

Potatis

600 g

Morot

400 g

Rapsolja

4 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Fraiche 5%

2 dl

Sweet chilisås

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta potatis och halvera morötter på längden (du behöver inte skala dem). Lägg i en påse tillsammans med salt och peppar och hälften av oljan och skaka runt så att alla bitar täcks av olja. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått fin färg och är mjuka, ca 40 minuter.
  3. Värm resterande olja i en panna och stek kycklingen runt om på medelvärme tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda fraiche med sweet chilisås och riven vitlök.
  5. Servera kycklingen med rotfrukter, såsen och sallad.