Foto av Grillad kycklingfilé med het gurksalsa från WW ViktVäktarna

Grillad kycklingfilé med het gurksalsa

5
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Marinerade grillade kycklingfiléer med en sötsyrlig och lite stark gurksalsa.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g, á 125 g

Rapsolja

2 tsk

Japansk soja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Svartpeppar

1 krm

Gurka

1 st

Lök

1 st, röd/röda

Persilja

½ dl, färsk, hackad

Chilipeppar

1 st, röd/röda, färsk

Lime

1 st

Socker

½ tsk

Salt

½ tsk

Potatis

800 g

Instruktioner

  1. Blanda olja, soja, pressad vitlök och peppar och pensla kycklingfiléerna runt om. Låt ligga i kylen ca 30 min. Skär gurkan i mycket små tärningar. Finhacka rödlök, ta bort kärnorna ur chilipepparn och finhacka den. Blanda gurka, chili och lök med persilja, 2 msk limesaft, socker och salt och ställ kallt. Rör om efter 10 min när socker och salt lösts upp. Koka potatisen. Låt kycklingfiléerna rinna av och grilla dem. Vänd dem ett par gånger under tiden. Prova med en sticka i tjockaste delen av filén för att se att kycklingen är genomgrillad. Servera med potatis och den heta gurksalsan.