Foto av Grillad kycklingfilé med primörsallad från WW ViktVäktarna

Grillad kycklingfilé med primörsallad

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En bit grillad kyckling som serveras med en sallad fullproppad med fräscha primörer - kan det bli godare?

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Lime

2 st, saft och skal

Rapsolja

4 tsk

Sockerärter

200 g

Gurka

1 bit(ar)

Rädisor

10 st, 1 knippe

Sallad

5 dl

Salladslök

3 st

Honungsmelon

½ st

Fraiche 8%

2 dl

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Blanda 2 tsk olja med saft och rivet skal från en lime. Gnid in det i kycklingfilé och grilla den. Förväll sockerärterna 2 minuter i lättsaltat vatten. Tärna gurka och melon, skiva rädisorna, och strimla löken. Lägg i en skål och vänd ner sallad. Blanda 2 tsk olja med saft från en lime, salt och peppar. Ringla det över salladen. Blanda fraiche, persilja, rivet limeskal, salt och peppar till en sås. Servera kycklingen med sallad och sås.