ViktVäktarna - Grillad kycklingsallad med limedressing

Grillad kycklingsallad med limedressing

0
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad majs och grillad kyckling tillsammans med sallad, söta små tomater, lök, koriander och en god lime- och yoghurtdressing. Perfekt rätt för en härlig lunchgrillning.

Ingredienser

Yoghurt naturell 0,5%

½ dl

Lime

3 msk, pressad, och 1/4 tsk rivet skal

Olivolja

1 tsk

Koriander

1 tsk, malen

Chilipulver

¼ tsk

Cayennepeppar

1 krm

Majskolv

2 st, vikt avser ätlig del

Kycklingbröstfilé

600 g

Cocktailtomater

400 g

Lök

1 st, röd/röda

Sallad

70 g

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Vispa ihop yoghurt, rivet limeskal, pressad limesaft, olja, koriander, chilipulver, och cayennepeppar. Smaka av med lite salt.
  2. Grilla majsen tills den mjuknat och fått fin färg. Skär sedan av kornen från majskolven.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar och grilla tills den är genomstekt. Dra isär kycklingfiléerna med hjälp av två gafflar.
  4. Halvera tomater, skiva lök tunt och skiva salladen. Blanda ihop med kycklingen, majsen och dressingen och toppa med koriander.

Anteckning

Godast är det att grilla färsk majs när det är säsong för det. Innan säsongen är igång funkar det bra med den förkokta vakuumförpackade varianten.