ViktVäktarna - Grillad kycklingsallad med pepparrotssås

Grillad kycklingsallad med pepparrotssås

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En grillad kycklingsallad med tunt skivade grönsaker och gryn. Dessutom en smakrik pepparrotssås. Mer somrigt än såhär kan det knappast bli!

Ingredienser

Kvarngryn, okokta

2 dl

Rödkål, färsk

200 g

Polkabeta

4 st

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Grekisk yoghurt 0%

3 dl

Pepparrot

3 msk, riven/rivet

Olivolja

1 tsk

Persilja

½ kruka(or)

Kycklingbröstfilé

600 g

Instruktioner

  1. Koka kvarngrynen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla rödkål tunt och skiva polkabetorna tunt, gärna med en mandolin. Riv morötter grovt. Lägg alla grönsaker och kvarngryn på ett stort fat.
  3. Blanda yoghurt med riven pepparrot, olivolja och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grilla kyckling tills den är genomstekt. Salta och peppra. Skiva den tunt.
  5. Servera salladen toppad med kyckling och pepparrotssås.

Anteckning

Salladen blir ännu enklare att laga om du använder färdiggrillad kyckling eller kycklingrester från en annan middag.