ViktVäktarna - Grillad kycklingsallad

Grillad kycklingsallad

4
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Släng salladen på grillen! Vi snackar paprika, avokado, zucchini, majs och kyckling. Sommar på ett fat.

Ingredienser

Salladslök

2 st

Rödvinsvinäger

2 msk

Vatten

1 msk

Senap (dijon)

1 msk

Olivolja

1 msk

Oregano

1 msk, finhackad

Paprika

2 st

Avokado

1 liten(t)/små

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Majskolv

2 st, vikt avser ätlig del

Cocktailtomater

250 g

Basilika

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Finhacka salladslök. Vispa ihop vinäger, vatten och senap, tillsätt olja långsamt under kraftig vispning. Blanda ner oregano och smaka av med salt och peppar.
  2. Halvera paprika. Skala och halvera avokado. Halvera zucchini på längden. Olja in paprika, avokado, zucchini, majs och kyckling.
  3. Grilla kyckling, majs, paprika och zucchini tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna fått fin färg. Lägg på avokadon på grillen och grilla på båda sidor tills den fått färg, ca 2 minuter.
  4. Skiva upp grönsaker och kyckling och lägg på ett fat tillsammans med halverade tomater. Ringla över dressing och strö över hackad basilika.

Anteckning

Denna sallad är hur god som helst som den är, men är du riktigt hungrig funkar det bra att göra den ännu matigare med exempelvis mathavre.