ViktVäktarna - Grillad lasagne

Grillad lasagne

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad lasagne, tänker du förmodligen och gnuggar dig lite i ögonen, såg jag rätt? Ja, det gjorde du! Att grilla fyra paket med en portion lasagne i varje är hur festligt och gott som helst en härlig sommardag (eller en regníg och ruskig för den delen) och imponerar garanterat på dina gäster. Denna variant är fylld med tomatsås, zucchini och mozzarella och serveras med en god tomatsallad, men här är det så klart bara fantasin som sätter gränserna!

Ingredienser

Rapsolja

1 msk

Zucchini (squash)

800 g, gärna olika färg

Lasagneplattor, färska

250 g, 6 plattor

Tomatsås

2¾ dl

Vatten

2¾ dl

Mozzarella

4 dl, riven/rivet

Cocktailtomater

250 g

Basilika

1 knippe(n)

Salladslök

2 st

Rödvinsvinäger

1½ tsk

Instruktioner

  1. Dela ugnsfolie i 8 bitar (à 30x45 cm). Lägg två och två omlott och pensla eller spreja insidorna med olja.
  2. Skiva upp zucchini tunt och halvera lasagneplattorna så att du har 12 bitar.
  3. Blanda ihop tomatsås och vatten.
  4. Lägg 1 lasagneplatta på varje foliepaket och bre över ca 3 msk tomatsås (det är ok om lite rinner över). Fördela zucchini över, strö över salt och peppar och lite riven mozzarella. Upprepa en gång och avsluta sedan med den sista lasagneplattan och tomatsås. Vik ihop paketen ordentligt.
  5. Lägg paketen på grillen med den hopvikta sidan uppåt. Sätt på locket på grillen och låt dem tillagas 10 minuter. Vänd paketen uppochned, sätt på grillens lock och låt dem tillagas ytterligare 10 minuter. Ta från grillen och låt vila 5 minuter innan servering (var försiktig när du öppnar paketen, då mycket ånga bildas).
  6. Halvera under tiden tomater och hacka basilika och salladslök och blanda ihop med vinäger, lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
  7. Servera lasagnepaketen med tomatsalladen.