Grillad lax med chèvre- och fänkålstäcke
9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett krämigt täcke av fänkål och chèvre smaksatt med dill och rosépeppar gör den här laxen till grillfestens höjdpunkt! Blir det, mot förmodan, lax över passar den perfekt i en pasta dagen efter tillsammans med grillade pumpatärningar.
Ingredienser
Butternutpumpa
1 st
Olivolja
2 tsk
Lax
600 g
Fänkål
1 medelstor(t)/medelstora
Dill
1 knippe(n)
Getost (chèvre)
100 g, utan kanter
Fraiche 5%
2 dl
Rosépeppar
1 tsk, stött
Grönkål
100 g, strimlad
Rödbetor, förkokta
2 st
Valnötter
12 halv(t)/halvor
Olivolja
2 tsk
Citron
1 st