Foto av Grillad lax med grönsakpotpurri från WW ViktVäktarna

Grillad lax med grönsakpotpurri

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Njut av god lax på en bädd av fänkål, sparris och pasta och till detta en örtsås.

Ingredienser

Pasta okokt (makaroner)

3 dl

Lax

500 g

Fänkål

2 medelstor(t)/medelstora

Sparris

10 st

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

1 st, gul

Olivolja

2 tsk

Chilipulver

1 krm

Fraiche 5%

2 dl

Lime

1 st, saft

Basilika

1 msk

Timjan

1 msk

Dill

1 msk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Förväll i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Ta upp och låt rinna av väl. Skär rödlöken i klyftor och paprika i grova bitar. Skär bort nedre delen av sparrisen och skär i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Ringla över olja, blanda och stek dem i ugn 225 grader ca 5 minuter. Ta ut formen, blanda ner pastan. Blanda samman fraiche, lime, hackade färska örter, salt och peppar till en örtfraiche och häll den över grönsakerna. Krydda laxen med salt, peppar och lägg över grönsakerna. Stek i ytterligare 10-12 minuter. Garnera med citron och dill.