Foto av Grillad lax med sötpotatis- och couscoussallad från WW ViktVäktarna

Grillad lax med sötpotatis- och couscoussallad

15
10
6
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad, marinerad lax med en rostad sötpotatis- och couscoussallad och en sås på fraiche, mango chutney, sriracha och limeskal. Hur gott som helst en härlig sommarkväll!

Ingredienser

Olivolja

1 tsk

Japansk soja

2 msk

Lime

1 st

Honung, flytande

1 tsk

Chili flakes

1 tsk

Lax

500 g

Sötpotatis okokt

500 g

Lök

2 st, röd/röda

Olivolja

½ msk

Fraiche 5%

2 dl

Mango chutney

1 msk

Sriracha

1 tsk

Couscous, okokt

1½ dl

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Vispa ihop olja, soja, pressad lime, honung och chili flakes till en marinad. Lägg lax i en påse och häll över marinaden. Se till att hela laxen täcks. Låt marinera minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Tärna sötpotatis och klyfta lök. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta i ugn tills de fått fin färg, ca 20 minuter.
  4. Blanda fraiche med mango chutney, sriracha och rivet limeskal. Smaka ev. av med salt.
  5. Grilla laxen med skinnsidan nedåt.
  6. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen och blanda ner sötpotatis, lök och ruccola. Servera till laxen och såsen.