Foto av Grillad limekyckling med rostad sötpotatis och fetaostkräm från WW ViktVäktarna

Grillad limekyckling med rostad sötpotatis och fetaostkräm

10
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad lime- och chilimarinerad kycklingfilé med ugnsbakad sötpotatis och en örtig fetaostsås.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Lime

2 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Sötpotatis okokt

600 g

Olivolja

½ msk

Gräddfil 12%

2 dl

Salladsost (feta) 25%

75 g

Basilika

2 msk, hackad

Timjan

½ msk, hackad

Oregano

½ msk, hackad

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en påse. Riv ner skal och pressa ner saften från lime. Finhacka chili och lägg i. Pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda runt och låt marinera i minst 20 minuter.
  3. Skala och skär sötpotatis i bitar. Lägg i en annan påse och häll i olja, salt och peppar. Blanda runt och häll ut på en plåt. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
  4. Häll gräddfil i en skål och smula ner ost. Blanda ner örter och smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla kycklingen och skiva upp. Servera med sötpotatis, fetaostkräm och sallad.