[{"type":"span","children":[{"text":"Bli medlem !"}]}]

Missa inte: 1 kr /mån, men bara idag - 1april = Sant

Foto av Grillad limekyckling med rostad sötpotatis och fetaostkräm från WW ViktVäktarna

Grillad limekyckling med rostad sötpotatis och fetaostkräm

10
Point(s)
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad lime- och chilimarinerad kycklingfilé med ugnsbakad sötpotatis och en örtig fetaostsås.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Lime

2 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Sötpotatis okokt

600 g

Olivolja

½ msk

Gräddfil 12%

2 dl

Salladsost (feta) 25%

75 g

Basilika

2 msk, hackad

Timjan

½ msk, hackad

Oregano

½ msk, hackad

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en påse. Riv ner skal och pressa ner saften från lime. Finhacka chili och lägg i. Pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda runt och låt marinera i minst 20 minuter.
  3. Skala och skär sötpotatis i bitar. Lägg i en annan påse och häll i olja, salt och peppar. Blanda runt och häll ut på en plåt. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
  4. Häll gräddfil i en skål och smula ner ost. Blanda ner örter och smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla kycklingen och skiva upp. Servera med sötpotatis, fetaostkräm och sallad.