ViktVäktarna - Grillad makrill med krispig potatis och avokadosalsa

Grillad makrill med krispig potatis och avokadosalsa

8
Points®
Total tid
22 min
Förberedelse
2 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Airfryer "friterad" potatis, grillad makrill och en avokadosalsa med tomat och lök. En riktig drömmiddag klar i ett nafs!

Ingredienser

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Citron

1 st

Olivolja

1 tsk

Makrill

400 g, färsk eller fryst

Avokado

2 liten(t)/små

Tomat

2 st

Lök

1 liten(t)/små, rödlök

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen och blanda med rapsolja. Krydda med salt och tillaga i airfryer på 200° tills de är mjuka på insidan och krispiga på utsidan, 15-20 minuter. Skaka runt efter halva tiden.
  2. Finhacka chili och vitlök och blanda med saften från en halv citron och olivolja. Fördela på makrillfiléerna, salta lätt och grilla med skinnsidan nedåt tills de är så genomstekta som du önskar.
  3. Tärna avokado och tomat och finhacka lök. Blanda ihop med saften från en halv citron och lite flingsalt.
  4. Servera makrillen tillsammans med potatisen och avokadosalsan.

Anteckning

Har du ingen airfryer, tillaga potatisen i varmluftsugn på 180° ca 30 minuter, beroende på storlek på potatisen.