ViktVäktarna - Grillad pizza med grönsaker, pesto och ädelost

Grillad pizza med grönsaker, pesto och ädelost

9
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Avancerat
Grillad pizza - så nära vedugnspizza du kan komma. Denna är toppad med grillad zucchini och rödlök, pesto, mozzarella och ädelost, med andra ord en riktig lyxpizza. Ät den som en huvudrätt eller dela i mindre bitar och servera som tilltugg till fördrinken, det blir en garanterad hit!

Ingredienser

Vatten

2 dl

Jäst

½ pkt

Olivolja

2 msk

Salt

½ tsk

Vetemjöl

5 dl, special

Zucchini (squash)

2 bit(ar)

Lök

1 st, röd/röda

Mozzarella

125 g

Pesto

2 msk

Ädelost 30%

70 g

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Skiva zucchinin i knappt ½ cm-tjocka skivor. Klyfta löken. Grilla på direkt värme tills de fått lite färg.
  3. Dela degen i fyra bollar och kavla ut till tunna pizzabottnar.
  4. Lägg på grillen utan lock 2-3 minuter tills de får lite färg på undersidan. Ta upp, vänd på dem och toppa den grillade sidan med mozzarella, pesto, grönsakerna och ädelost. Lägg tillbaka på grillen under lock tills osten smält något.

Anteckning

Receptet ger en halv pizza per person, ändra portionsantalet till fyra portioner om ni vill äta den som huvudrätt. Se till att grillen är ordentligt het för allra bäst resultat.