ViktVäktarna - Grillad pizza med svamp och paprika

Grillad pizza med svamp och paprika

14
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Grillad pizza är verkligen en hit! Har du inte en vedugn hemma är en riktigt het grill ditt bästa alternativ till en perfekt pizza. På denna kör vi en ganska klassisk topping med paprika, svamp och mozzarella, men givetvis väljer du själv efter vad du gillar och har hemma.

Ingredienser

Vatten

2 dl, ljummet

Jäst

½ pkt

Olivolja

2 msk

Salt

½ tsk

Vetemjöl

5 dl, special

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomater, passerade

1 förp

Oregano

½ msk

Socker

1 tsk

Olivolja

2 tsk

Snackpaprika

8 st

Champinjoner

250 g, skogschampinjoner

Mozzarella

125 g

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Finhacka vitlök. Värm passerade tomater i en kastrull och blanda ner vitlök, oregano och socker. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 20 minuter. Blanda ner olja och smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva paprikor och skiva svamp tunt.
  4. Dela degen i fyra bollar och kavla ut till tunna pizzabottnar.
  5. Lägg på grillen utan lock 2-3 minuter tills de får lite färg på undersidan. Ta upp, vänd på dem och toppa den grillade sidan med tomatsås, mozzarella, svamp och paprika. Lägg tillbaka på grillen under lock tills osten smält något. Toppa med chili flakes.

Anteckning

Det är gott att toppa med något grönt, t ex ruccola eller basilika.