[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Grillad portabelloburgare med chilichutney från WW ViktVäktarna

Grillad portabelloburgare med chilichutney

11
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Chilichutneyn till dessa marinerade och grillade portabelloburgare är verkligen "to die for" som en ungdom hade uttryckt det. Chili, tomat, lök, vitlök, socker och vinäger som får koka ihop länge blir helt ljuvligt, som någon något äldre person hade uttryckt det. Hur vi än väljer att beskriva den, vill du alltså inte missa den!

Ingredienser

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Portabello

4 stor(t)/stora

Rapsolja

2 msk

Balsamvinäger

4 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Honung, flytande

2 tsk

Tomat

200 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

2 st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Farinsocker

½ dl

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, silverlök

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Ruccola

4 dl

Instruktioner

  1. Skiva upp aubergine och salta den ordentligt på båda sidor. Låt ligga 30 minuter och skölj sedan av. Torka torr med hushållspapper.
  2. Blanda ihop 1 msk olja med 2 msk vinäger, riven vitlök och honung. Lägg i en påse tillsammans med svampen. Låt marinera 30 minuter.
  3. Kärna ur och tärna tomat smått och finhacka lök, vitlök och chili. Värm 1 tsk olja i en kastrull och stek löken en stund. Blanda ner tomat, vitlök, chili, socker och 2 msk vinäger. Koka upp och låt sedan sjuda tills det är en trögflytande chutney, ca 25 minuter. Smaka av med lite salt och låt svalna något.
  4. Strimla silverlöken tunt och lägg i iskallt vatten en stund.
  5. Pensla aubergine med 1 msk olja och grilla svamp och aubergine på kolgrill eller i grillpanna. Grilla insidorna på bröden och fyll med ruccola, aubergine, svamp, avrunnen lök och chutney.

Anteckning

Chilichutneyn görs med fördel kvällen innan. Då blir den ännu godare!