Foto av Grillad röding med kål- och linssallad från WW ViktVäktarna

Grillad röding med kål- och linssallad

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad grillrätt som känns lite avancerad trots att den är busenkel. Köp en påse strimlad kål (eller strimla den själv om du har fem extra minuter), blanda med linser, spenat och en syrlig och somrig kaprisröra, toppa med parmesan och servera med grillad röding. Tänk dig detta i skuggan av ett parasoll i en solvarm trädgård, inte så dumt alltså!

Ingredienser

Röding

600 g

Citron

1 st

Dill

1 knippe(n)

Kapris

1 dl

Olivolja

1 msk

Gröna kokta linser

1 förp, avrunnen/avrunnet

Rödkål, färsk

300 g, och savoykål, strimlad

Spenat, färsk

70 g

Olivolja

1 msk

Parmesanost

50 g

Instruktioner

  1. Salta och peppra fisken lätt.
  2. Riv citronskal och lägg i en skål tillsammans med lite pressad citron, hackad dill, kapris och olja.
  3. Grilla fisken med skinnsidan nedåt några minuter på direkt värme tills den är lagom stekt.
  4. Blanda ihop sköljda och avrunna linser, kål och spenat. Blanda ner olja, krydda med flingsalt och svartpeppar och toppa med parmesan.
  5. Servera rödingen med salladen och citron- och kaprismixen.

Anteckning

Det är också gott att fylla hela urtagna rödingar med citron- och kaprisröran, binda ihop och grilla hela.