ViktVäktarna - Grillad ryggbiff med asiatisk coleslaw

Grillad ryggbiff med asiatisk coleslaw

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fin bit grillad ryggbiff serverad med fullkornsris och en coleslaw med asiatiska smaker. Det krävs inte mycket mer för att utropa dagen ni äter detta till en riktigt bra dag!

Ingredienser

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Vitkål

300 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Salladslök

2 st

Risvinäger

2 msk

Sesamolja

1 msk

Ryggbiff nöt

600 g

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kål, riv morötter grovt och finhacka salladslök. Blanda alla grönsaker med vinäger och sesamolja. Smaka av med lite salt.
  3. Grilla köttet 3-4 minuter på varje sida. Salta och peppra och låt vila en stund. Skiva sedan upp tunt.
  4. Servera köttet med coleslaw och ris. Pressa över lime vid servering.