Foto av Grillad ryggbiff med grönsaker och sötpotatis från WW ViktVäktarna

Grillad ryggbiff med grönsaker och sötpotatis

7
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Fantastisk apelsinmarinerad ryggbiff. Sötpotatisen och apelsinsmaken passar ihop som hand i handske.

Ingredienser

Ryggbiff nöt

160 g

Vitlök

½ klyfta(or)

Japansk soja

1 msk

Chili flakes

1 tsk

Apelsin

1 st

Ingefära

½ tsk

Paprika

1 st

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Lök

½ st, gul/gula

Sötpotatis okokt

1 liten(t)/små

Olivolja

1 tsk

Färska örter

2 msk

Instruktioner

  1. Börja med marinaden; Pressa vitlök i en skål. Häll i soja och chiliflakes. Riv i skal från halva apelsinen. Pressa i saften. Rör i ingefära. Lägg köttet i en påse och häll i marinaden, låt marinera minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Skär paprika och squash i bitar. Skala och skär lök i ringar. Skala och dela sötpotatis i klyftor. Lägg i en påse tillsammans med olja, salt och peppar. Blanda och lägg över grönsakerna i en ugnsform, ställ in i ugn i ca 20 min. Vänd grönsakerna en gång emellan så att de får jämn färg. Grilla köttet på båda sidorna, låt det vila. Häll marinaden i en liten kastrull. Lägg i löken från ugnen och låt puttra upp. Blanda grönsaker med örter och servera tillsammans med köttet och såsen.