Foto av Grillad smulpaj med vaniljkvarg från WW ViktVäktarna

Grillad smulpaj med vaniljkvarg

9
9
7
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Superenkel och god grillad dessert som du för enkelhetens skull förbereder genom att rosta smuldegen i ugnen i förväg. Du kan lägga på smuldegen på nektarinerna på grillen direkt men då blir den inte lika knaprig. Nektarinerna kan förstås varieras med nästan vad som helst, t ex äpplen, rabarber eller bär.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

50 g

Fullkornsvetemjöl

½ dl

Havregryn

1½ dl

Kokosflingor torkade

2 msk

Kardemumma

½ tsk

Socker

1 msk

Nektarin

4 st

Kvarg vanilj 0,2 %

2 dl

Mandelspån

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda margarin med mjöl, havregryn och kokos. Bre ut det i en ugnsfast form med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter, akta så att det inte bränns. Blanda ner kardemumma och socker.
  3. Klyfta nektariner.
  4. Lägg fyra bitar bakplåtspapper ovanpå lika stora grillfoliebitar. Lägg nektarinerna på bakplåtspappren och förslut till paket. Grilla på direkt värme 6-8 minuter.
  5. Strö över smulorna och låt ligga en stund på indirekt värme. Servera med kvarg och rostade mandelspån.