ViktVäktarna -   Grillad spetskål med vispat nötsmör och jordärtskockspuré

Grillad spetskål med vispat nötsmör och jordärtskockspuré

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att grilla kål är kanske inget nytt, men kanske är du en av dem som är lite skeptisk och tänker "kan det verkligen bli så himla gott som alla säger?". Vi kan bara svara ja på den frågan. Det blir otroligt gott och serverad med en jordärtskockspuré och ett smör med hasselnötter blir det en riktig festmåltid!

Ingredienser

Jordärtskocka

500 g

Potatis

500 g

Grönsaksfond

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1¼ dl

Smör

25 g

Hasselnötter

50 g

Fraiche 8%

1 dl

Spetskål

1 huvud(en)

Cocktailtomater

400 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Koka jordärtskockor och potatis mjuka i vatten med fond. Häll av det mesta av vattnet, men spara ca 1 dl i kastrullen. Tillsätt matlagningsbas och mixa till puré. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bryn smör i en kastrull tills det är gyllene. Låt svalna helt. Blanda ner finhackade nötter och fraiche. Vispa med elvisp till en fluffig kräm.
  3. Dela spetskålen i fyra klyftor. Grilla dem runt om på grillen, på indirekt värme, tills de mjuknar och får fin färg. Grilla även tomaterna tills de fått fin färg.
  4. Klicka smöret på kålen och servera med purén, tomater och sallad.