Foto av Grillad tonfisk med kronärtssås från WW ViktVäktarna

Grillad tonfisk med kronärtssås

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Härlig fiskrätt med pasta och sås smaksatt med kronärtshjärta, basilika och vitlök! Det går väldigt bra att byta ut tonfisk mot exempelvis svärdfisk.

Ingredienser

Tonfisk

600 g

Citron

½ st, saft

Olivolja

2 tsk

Vitlök

3 klyfta(or), 1 msk skivad

Spenat, förvälld/fryst

½ dl, färsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

140 g, fullkorn

Kronärtskocka

120 g, konserv, hjärtan

Basilika

1 dl, färsk

Fraiche 5%

1 dl

Instruktioner

  1. Lägg fisken i en plastpåse och häll på olja, citronsaft, skivad vitlök samt grovhackad spenat. Låt det marinera ca 20 minuter. Kör kronärtshjärta, 1 vitlöksklyfta, basilika och fraiche i mixer/matberedare till en slät smet, smaka av med salt och svartpeppar. Koka pastan. Grilla fisken i en grillpanna tillsammans med marinaden, grilla tills den känns färdig men överstek den inte. Servera fisken med pasta och kronärtssås. Tips – Använd gärna andra fasta fisksorter i detta receptet.