ViktVäktarna - Grillade BBQ-burgare med valnötter

Grillade BBQ-bönburgare med valnötter

9
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Burgare gjorda på bönor, ris, valnötter och en massa goda kryddor. Serverade i surdegsbröd och toppade med stekt lök och paprika.

Ingredienser

Ris, okokt

½ dl, gärna svart

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Chilipulver

2 tsk

Paprikapulver

1 msk

Koriander

2 tsk, mald

Salt

1 tsk

BBQ-sås

2 msk

Valnötter

40 g

Svarta bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Lök

3 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Paprika

1 st, grön

Vitvinsvinäger

2 msk

Bröd ljust/vitt

160 g, 4 skivor à 40 g

Romansallad

2 dl, eller cosmopolitan

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Skala och hacka en lök. Hetta upp olja i en panna och stek löken mjuk. Blanda ner chilipulver, paprikapulver, koriander, salt och BBQ-sås och låt steka med några minuter.
  3. Lägg valnötter i en matberedare och kör hastigt till grova bitar. Lägg ner ris, stekt lök, sköljda och avrunna bönor och ströbröd och pulsa tills det blir en grov smet. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen minst en halvtimme.
  4. Skala och skiva tre lökar och stek på svag värme tills den blir mjuk och brun, ca 20 minuter. Skiva paprika och blanda ner. Låt steka ytterligare 10 minuter. Häll på vinäger och låt den koka in.
  5. Ta ut bönfärsen och forma burgare. Lägg på grillen och grilla tills de fått fin färg. Lägg på bröden och grilla hastigt.
  6. Lägg sallad på bröden och toppa med burgare och stekt lök och paprika.

Anteckning

Vill du ha ännu mer BBQ-smak på burgarna, välj rökt paprikapulver. Dessa burgare går givetvis också bra att steka när vädret inte tillåter grill.