Foto av Grillade färsbiffar med äppeltzatziki från WW ViktVäktarna

Grillade färsbiffar med äppeltzatziki

14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Färbiffar som serveras på en skiva rostat bröd tillsammans med äppeltzatziki. Har du inte provat äppeltzatziki tidigare så är det ett mycket roligt och gott alternativ.

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Salladsost (feta) 10%

75 g

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Vitlök

1 klyfta(or)

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora, syrligt

Grekisk yoghurt 10%

2 dl

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or)

Instruktioner

  1. Låt ströbröd svälla en liten stund i mjölken. Bland sedan med färs, smulad salladsost, ägg, salt och peppar till en smidig smet. Blöt händerna och forma till bullar. Grilla biffarna på grill (eller stek i panna tills fin färg, sänk värmen och låt dem steka färdigt på låg värme i ca 5-7 min).
  2. Pressa eller hacka vitlöken, riv ena äpplet grovt och pressa bort lite av vätskan. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Tärna det andra äpplet. Rosta brödet och servera med färsbiffar, tzatziki och äppeltärningar.
  4. Tips: Det går även fint att steka färsbullarna i 200 graders ugn. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och låt steka i ca 20 min.