Foto av Grillade färsbiffar med het coleslaw från WW ViktVäktarna

Grillade färsbiffar med het coleslaw

12
12
8
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillade biffar med ugnsbakade färskpotatisar, en somrig sallad och en coleslaw med sting. En riktig sommarmåltid helt enkelt.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Vitkål

500 g

Morot

2 st

Majonnäs, lätt 32%

2 msk

Fraiche 5%

2 msk

Tabasco

2 droppe(ar)

Nötfärs 10%

500 g

Salt

1 tsk

Peppar

2 krm

Cocktailtomater

12 st

Gurka

1 bit(ar)

Rädisor

1 knippe(n)

Persilja

3 msk, hackad

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Lägg potatisen i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra. Ställ i ugn 225°, ca 35-40 min. Hyvla vitkålen fint med en osthyvel. Skala och riv morötterna på rivjärn. Blanda kål med morötter, majonnäs och fraiche. Krydda med salt, peppar och ge kålsalladen rejält sting med tabasco. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra biffar som du grillar på grillen. Skär tomater, gurka och rädisor i bitar. Blanda grönsakerna med bladpersilja. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med coleslaw, potatis och sallad.